IT - Noter

Ny antivirus-taktik slår hårdt

Læs mere
Fold sammen
Nylige versioner af computervirusen Bagle er sluppet igennem alle filtre, fordi den ankom i kodeordsbeskyttede, pakkede filer, såkaldte zip-filer. Men i sidste uge opdaterede to antivirusfirmaer, BitDefender og Kaspersky Labs, deres programmer, så de kan afkryptere sådanne vedhæftede filer ved at bruge det kodeord, som står i e-postteksten. Herefter scannes filen som normalt. Begge firmaer mener, at denne taktik vil være et stort fremskridt i kampen mod computervira, skriver nyhedstjenesten ZDNet. Th.

Mobiltelefoner med kamera forbudt

Mobiltelefoner med kamera bliver nu forbudt i alle offentlige skoler i et område af Skotland for at undgå misbrug af billederne. Forbuddet vil berøre 30.000 børn i West Lothian-området og støttes af den lokale lærerorganisation, som frygter, at billederne kan misbruges af pædofile. Myndighederne har begrundet forbuddet med elevernes »tryghed, sikkerhed og velbefindende« og er navnlig bekymrede, fordi det ikke længere er tydeligt, hvornår man bliver fotograferet. Mange mobilselskaber advarer også mod at bruge mobiltelefonkameraer til at sende billeder til netsteder. I en række lande er mobiltelefoner med kameraer også forbudt i f.eks. svømmehaller. Th.

Red Hat i Norden

Red Hat, som er verdens største producent af det alternative computerstyresystem Linux, åbner kontor i Norden. Chef for kontoret i Stockholm bliver Magnus Svensson, som også stod bag Veritas Softwares etablering i Norden. Ifølge amerikanske Red Hat har Norden stor strategisk betydning som et hurtigt voksende marked for løsninger baseret på fri kildekode og Linux. Det nordiske kontor skal stå for forretningsudvikling og salg. Magnus Svensson ser omkostningsaspektet som en drivende faktor for Red Hats produkter. Th.EuroTrust sælger fra til amerikanerne

Det danske IT-sikkerhedsfirma EuroTrust frasælger fra 1. april en del af virksomheden til amerikanske Verisign for 8,5 mio. dollar kontant. Verisign, der bl.a. udsteder digitale signaturer, overtager 18 medarbejdere fra EuroTrust PKI Services samt alle kontrakterne. Den frasolgte gren af firmaet stod sidste år for en femtedel af EuroTrusts samlede, konsoliderede indtægter. EuroTrust køber samtidig 2,7 mio. ordinære aktier tilbage fra Verisign for 1,1 mio. dollar. Th.WordPerfect 12 klar fra april

En helt ny udgave af kontorpakken WordPerfect Office er klar til april. Fokus i pakken, der ud over tekstbehandlingsprogrammet WordPerfect rummer regnearket Quattro Pro og præsentationsprogrammet Presentations, ligger på brugen af filer fra konkurrenten Microsoft Office. WordPerfect Office 12 kan både gemme i Microsoft-formater og sågar ændres, så knapper m.m. ligner Microsofts. Producenten Corel slår på prisen, som for den fulde pakke ligger på 300 dollars mod standardpakken af Microsoft Office til 400 dollars. WordPerfect var indtil for ti år siden markedsledende men blev overhalet af Microsoft. WordPerfect Office 12 kommer på engelsk, fransk, tysk, spansk og brasiliansk-portugisisk. Th.

IT-Gruppen køber Navision-aktiviteter

IT-leverandøren IT-Gruppen, som hører under Dagrofa-paraplyen, har købt alle aktiviteter med økonomisystemet Navision fra IT-firmaet NaviGroup A/S. Det løfter IT-Gruppen op blandt de ti største Navision-huse i Danmark. NaviGroups administrerende direktør, Leo Henriksen, fortsætter som divisionsdirektør med ansvar for salg og installation af Navision-løsninger i mediesektoren. Alle - som det omtales - »relevante« medarbejdere fra NaviGroup fortsætter. Th.

Læger sikres på internet

Praktiserende læger i Danmark benytter stadig oftere elektronisk kommunikation til at udveksle data med apoteker og sygehuse. For at forhindre, at uvedkommende kikker med på de følsomme og kritiske data, har tre af de førende leverandører af lægesystemer nu etableret et »sikkerhedskoncept«, MediGate, som lanceres i Norden og dele af Europa senere i år. Pakken rummer en brandmur til beskyttelse af lægens IT-system og bruger højeste sikkerhedsniveau i krypterede, private netværk (VPN) inden for det ellers åbne internet. Lægernes EDB-Central, Datagruppen MultiMed, NordTeam-gruppen og Intermate står bag løsningen. Th.

CNN sender døgnnyt på mobiltelefon

TV-stationen CNN International sender fra denne måned direkte nyheder døgnet rundt til mobiltelefoner. Tjenesten lanceres sammen med det østrigske mobilkom austria og kræver en 3G-videotelefon, da al sending sker via UMTS-nettet. Dog kan også »almindelige« mobilabonnenter med GPRS-tillægsabonnement få videoklippene overført. Premieren er tilgængelig på mobiltelefonen Nokia 7600, hvis høje signalfrekvens giver tilstrækkeligt høj lyd- og billedkvalitet. Andre Nokia-, Siemens- og Sony Ericsson-telefoner kan se den såkaldt strømmende video. Modtageren betaler pr. minut. CNN håber i år at nå videre ud i Europa og Asien. Th.

Nordisk sikkerhedsmarked vokser

1,9 milliarder danske kroner brugte de nordiske lande sidste år på IT-sikkerhedstjenester, hvilket gør markedet lige så stort som sikkerhedsmarkedet for hardware og software. Analysehuset IDC spår, at sikkerhedstjenester vil vokse med 21 procent om året frem til 2008. Firmaerne investerer i at få undersøgt deres sikkerhedsbehov. Top 5-leverandørerne i hvert land i Norden dækker under en tredjedel af markedet, som præges af mange aktører. Th.

Lej DVD-filmen over Internet

Brugere af Microsofts danske portal, MSN, kan fra skærmen udvælge aftenens DVD-film blandt flere end 1.800 titler. MSN har indgået samarbejde med Digitarian, som distribuerer DVD-film til udlejning via Internet. Man skal registrere sig som kunde og lave en liste over ønskede film. Dagen efter leveres de tre første film med posten. Når den er set, sendes den tilbage i en frankeret kuvert, hvorpå næste film fra ønskelisten ankommer. Det koster et ikke oplyst fast beløb om måneden. Th.

Klar til at reparere IBM-udstyr

IBM har indgået aftale med Servicegruppen, som herefter bliver ansvarlig for alle IBM-reparationer i Danmark fra 1. april. IBM-kunder kan så indlevere PCer hos Servicegruppen i Kolding og Hedehusene og ikke længere kun hos IBM selv i Brøndby. Servicegruppen overtager samtidig ni teknikere fra IBM, mens de øvrige medarbejdere fra reparationscenteret flyttes til andre funktioner hos IBM. Th.