IT-kæmpe i betalingsstandsning

Op mod 13.000 arbejdspladser meldes i fare efter stor redningsplan er slået fejl. Alene i Tyskland frygter 4600 medarbejdere for deres job.

En af verdens største producenter af computer-chips, Qimonda, er gået i betalingsstandsning, skriver flere tyske medier.

Virksomheden beskæftiger tæt ved 13.000 mennesker på verdensplan, hvor især Tyskland og Portugal er stærkt repræsenteret.

Allerede inden jul forlød det, at Qimonda balancerede på kanten til afgrunden, og en stor redningsplan blev forsøgt stablet på benene.

Delstaten Sachsen var angiveligt villig til at spæde op mod 150 millioner euro i kassen, mens moderselskabet Infineon og den portugisiske regering skulle stå klar med en håndsrækning i form af 175 millioner euro tilsammen.

Ifølge Spiegel Online skulle det i går være kommet frem, at chip-producenten har brug for yderligere 300 millioner euro for at overleve, men at ingen af parterne vil være med til et beløb i den størrelsesorden.

Den oplysning fik investorerne til at stikke halen mellem benene og tidligere i dag aldt Qimonda-aktion med op mod 65 procent.

Det var mere end hvad virksomhedens hårdt prøvede økonomi kunne klare, og derfor er der nu igen anden udvej end betalingsstandsning.