IT-investor giver 80 mio. til jagt på marsmænd

Verdens femterigeste mand slipper 80 mio. kr. til jagten på liv på andre planeter.

IT-investor giver 80 mio. til jagt på marsmænd - 1
Et californisk IT-projekt, der jager marsmænd og andre tegn på liv uden for planeten Jorden, har fået en donation på 80 mio. kr.

Modtagerne er SETI Institute, der bl.a. har sat mange hundreder private personlige computere verden over til - når ejerne ikke selv skal bruge maskinerne - at beregne data fra verdensrummet. Nu vil SETI oprette en radioteleskobkæde på 200 satellitmodtagere, der skal skaffe nye data til bearbejdelse.

»Projektet vil øge vores viden om, hvordan universet blev skabt,« mener manden bag donationen, verdens femterigeste mand, den 51-årige Paul Allen.

Livstruende sygdom
Det var Paul Allen, der omkring 1970 sammen med den tre år yngre legekammerat etablerede det software-firma, der senere udviklede sig til Microsoft.

Paul Allen kom ikke med på hele Microsoft-eventyret. Han trådte tilbage i 1983, da han fik konstateret Hodgkins-syge, lymfeknudekræft, men han overlevede alle profetier om snarlig død.

Han har beholdt Microsoft-aktier for den nette af sum af omkring 30 milliarder kroner, men mere end tre fjerdedele af hans nuværende formue på omkring 130 mia. kr. er skabt på en meget usædvanlig buket af andre investeringer i så forskellige ting som et baseballhold, et basketballhold, investeringer i firmaer, der sælger kabel- og satellit-TV og bioteknologiske foretagender, der bl.a. arbejder med AIDS-behandling.

Han er også en af de store aktionærer i Steven Spielbergs udbryderfilmselskab fra Disney, Dreamworks.

Rock-forhåbninger
Paul Allen har også lavet et museum for den person, han mener er det vigtigste, der er kommet fra Seattle: Rockguitaristen Jimi Hendrix.

Ungkarlen Allen har selv et lille rockorkester - han er stadig yngre end de fleste stjerner i branchen og håber endnu, at hans CDer kommer på hitlisterne - og i øvrigt hygger han sig med hjem på en ø ved Seattle, på Manhattan, i London og i Cannes. De forskellige interesser mere end antyder, at han ikke nødvendigvis tror, at aflytning af marsmænd er en god investering.