It-firma opgiver minibørsen

Fiasko. Investorerne har ikke vist tilstrækkelig interesse for aktierne, så nu opgiver it-firmaet Sifira sin notering på minibørsen First North.

Efter fire særdeles succesfulde optagelser af selskaber efter hinanden måtte minibørsen First North i går sande, at det også kan gå den modsatte vej.

Det lykkedes således ikke for softwareselskabet Sifira, som udvikler og leverer tjenester til danske og internationale teleselskaber, at få gennemført sin notering på First North. Investorernes interesse var simpelthen for lille, og derfor måtte hele manøvren droppes.

- Investorernes købelyst har ikke ligefrem sat sommertemperaturen i vejret, konstaterer bestyrelsesformand Henning Børgesen fra Sifira. Han giver de seneste måneders nedtur på aktiemarkederne en stor del af skylden for, at investorerne holdt sig på lang afstand af Sifira.

- Aktiekrisen har haft konsekvenser, og i bagklogskabens klare lys kan det også se ud som om, at vi har været for optimistiske i vores prissætning, siger Henning Børgesen.

Jagter investorBørsfiaskoen har lagt et stort pres på Sifira, som havde håbet at rejse godt 12 mio. kr. via First North. De penge skal nu findes hos andre investorer, og det skal gå stærkt.

Ifølge Henning Børgesen skal Sifira have tilført ny likviditet indenfor et par uger. Sker det ikke, vil virksomheden være truet på sin eksistens. Derfor jagter man nye investorer, og der pågår forhandlinger med interesserede parter.

- Jeg er sikker på, at vi nok skal finde de penge, vi skal bruge, understreger Henning Børgesen.