ISS indkasserer flot kursplus efter regnskab

KFX havde torsdag dybe spor af den spanske terror, som sendte eliteindekset markant ned. Lyspunkterne var regnskabsaktuelle ISS, og sidepapiret Codan. Vestas' tredje handelsdag gav endnu et fald.

Torsdagens aktiemarkeder bar præg af den spanske terror mod flere regionaltog i Madrid. Handlingen sendte chokbølger igennem de europæiske aktiemarkeder, som i gennemsnit landede 2,5 pct. lavere. KFX-indekset måtte således også give efter for presset, og indekset havnede dermed for tredje dag i træk i lavere terræn. Det var 17 af de 19 KFX-selskabers fald, der var med til at give minuset på 2,0 pct., hvorfor eliteindekset lukkede i kurs 269,79.

Dagens gode KFX-selskab var den regnskabsaktuelle rengøringskoncern ISS (+ 2,4 pct.) som blev flot belønnet i det sure marked. Selskabet fik i 2003 et primært driftsresultat på 2.032 mio. kr. ud af en omsætning på 36.165 mio. kr. Det var marginalt over forventingerne fra de otte analytikere, som SME havde spurgt for RB-Børsen. Samtidig levede selskabet op til forventningerne om, at 2004 skal give en omsætning på mere end 38 mia. kr. Den stigning venter ISS kommer på baggrund af både organisk vækst og ved hjælp af opkøb.

»ISS leverer en solid rapport, som lever helt op til forventningerne. Det bliver belønnet,« var aktieanalytiker fra Nordea Securities Lars Larsens kommentar oven på tallene.

I den tunge ende af KFX lå bryggeriet Carlsberg med dagens største relative fald på 4,1 pct. uden nyt fra selskabet. Det var aktierne i A.P. Møller - Mærsk, som var dagens største negative bidragsyder med fald på 3,0 pct. og 2,7 pct. på hhv. A- og B-aktien.

Vindmølleaktien Vestas indkasserede et kurssmæk på 2,9 pct. for tredje gang ud af de tre handelsdage med den nye aktie. Det var NEG Micons vingeproducent LM Glasfiber, der oplevede et fald på 40 pct. i omsætningen, hvilket resulterede i et underskud i 2003 på 140 mio. kr. Selskabet forventer dog at være stærkt positioneret i 2004, så omsætningen kan øges med omkring 2 mia. kr., mens resultatet stadig ventes mellem nul og minus 50 mio. kr.

Analytikerne i Danske Bank fastholder dog fortsat deres købsanbefaling på Vestas, mens Sydbank valgte at sænke sin anbefaling til »neutral«.

Blandt sidepapirerne viste regnskabstal fra vindmølleselskabet Greentech Energy Systems (- 0,5 pct.) et underskud på 3 mio. kr. efter et skuffende salg i første kvartal sidste år. I 2004 forventes endnu et underskud efter projekterne i Italien og Polen stadig ikke kaster noget af sig.

Forsikringsselskabet Codan (+ 2,6 pct.) kom bedre ud af 2003 end selskabet selv havde forventet, idet combined ratio for 2003 faldt til under 100. Det forventer selskabet også vil ske i 2004, mens Codan samtidig planlægger nye salgsfremstød for at erobre kunder på privatmarkedet i både Danmark og Sverige.

KFX-selskabet Topdanmark steg i slipstrømmen 1,7 pct. på Codans regnskab.