ISS får pris for åbenhed

Midt i slem mediestorm får rengøringskoncernen ISS årets pris for at være det mest åbne børsselskab i Danmark.

Læs mere
Fold sammen
»Bedre information øger tilliden.«

Det er overskriften på en meddelelse fra aktieanalytikere samlet i Den Danske Finansanalytikerforening, som blev udsendt i går. Umiddelbart inden medlemmerne gik til bords til den store, årlige nytårsmiddag.

Anledningen var uddelingen af den store informationspris til et børsnoteret dansk selskab.

Næppe nogen kan være uenig i, at bedre information øger tilliden.

Og at servicekoncernen ISS og dennes supersælger, adm. dir. Eric Rylberg, får Den Danske Finansanalytikerforenings Informationspris, kan der også gives mange gode begrundelser for. Det er en mand og en virksomhed, som giver flere regnskabsoplysninger fra sig end de fleste andre børsselskaber. Og en topchef som tør blande sig i samfundsdebatten og åbent lægge hele sin egen aflønning frem til offentlig beskuelse.

Men at ISS og Rylberg netop får denne »åbenhedspris« i år kan virke paradoksalt. På et tidspunkt, hvor ISS slås med offentligheden om, hvad der i grunden sker om natten på de danske slagterier, hvor ISS gør rent.

Hver sin planet
Årets »åbenhedspris« fra talknuserne i de danske finanshuse vidner dermed mest af alt om, at den danske offentlighed og analytikerne i nogle tilfælde befinder sig på hver deres planet.

Foreningens formand for Regnskabsudvalget, Jens Houe Thomsen, fra BankInvest, pegede da også på en række elementer i årsregnskabet, som først og fremmest har at gøre med, at analytikerne kan hente mange faktuelle oplysninger og andre oplysninger fra regnskabet. Jo flere oplysninger jo større sandsynlighed er der for, at prissætningen af aktien på Fondsbørsen afspejler de reelle værdier i selskabet bedst muligt.

ISS får ros for brug af sin webside, uddybende redegørelse for incitamentsprogrammer, segmentering på forretningsområder, og forklarende strategiplan.