Irland overvejer at lukke skattesmuthul

Tirsdag ventes Irland at offentliggøre ændringer i landets skatteregler. Efter massivt pres fra EU er landet nu tvunget til at lukke ned for "The Double Irish", som smuthullet i skattelovgivningen er blevet døbt.

Tirsdag ventes Irland at offentliggøre ændringer i landets skatteregler. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCOIS LENOIR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det får nu en lang række store virksomheder til at genoverveje sine skatteforhold, herunder Apple, Facebook og Google, der alle vil blive påvirket.

Det skriver Wall Street Journal.

Skatteeksperter er enige i de lukrative, irske skatteforhold er enden nær, og at regeringen vil annoncere udfasningen "The Double Irish".

- Alle signaler peger i retning af, at det kommer til at ske i år, udtaler Feargal O'Rourke, skattechef hos revisionsvirksomheden PwC.

En lang række virksomheder, der udnytter den lave irske erhvervsskat, særligt i teknologi- og medicinalsektoren, er derfor i fuld gang med at overveje, hvordan man bedst muligt forbereder sig på de potentielle ændringer.

- En lang række virksomheder er nu begyndt at planlægge. De har simpelthen ikke råd til at lade være, vurderer Francesca Lagerberg, skatteansvarlig hos konsulentfirmaet Grant Thornton International.