Iran og Irak enige om at koordinere olien

Iran og Irak er blevet enige om at forfølge en koordinering af olien.

Foto: Søren Bidstrup. Arkivfoto: Tankbiler med olie på vej til Tyrkiet og Iran.
Læs mere
Fold sammen

Det oplyser Irans viceolieminister Amir Hossein Zamaninia til det iranske nyhedsbureau Mehr ifølge Bloomberg News.

Der oplyses ingen yderligere detaljer, men udmeldingen kommer i kølvandet af, et møde mellem den iranske olieminister, Bijan Zanganeh, og den irakiske viceolieminister, Fayyad Al-Nima.

Der har været flere forlydende om, at olieproducenter i og uden for Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) skulle samles til et møde i Moskva den 20. marts. I sidste uge var det den nigerianske olieminister, der ifølge Bloomberg var ude med meldingen, og tidligere onsdag fortalte en irakisk olietalsmand også til avisen Al-Sbah ifølge nyhedsbureauet Reuters, at olieproducenterne planlægger at mødes for at diskutere fastfrysningen af produktionen.

Siden har en talsmand fra det russiske energiministerium dog afvist, at der er fundet en dato og et tidspunkt for et muligt møde mellem olieproducenterne.

Onsdag ved middagstid stiger prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 1,9 pct. til 40,41 dollar. En tønde amerikansk WTI-olie koster onsdag ved middagstid 37,09 dollar, hvilket er en stigning på 1,6 pct. i forhold til tirsdag.