iPhone-salg og kinesisk købelyst skæpper i Apples kasse

Den store elektronikgigant Apple har trodset modvind i sit tredje kvartal og leveret bedre end ventet.

Apple har endnu en gang kunnet levere et rekordregnskab. Angela Weiss/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På trods af at Apple, der laver computere, telefoner og andet elektronisk udstyr, har været presset af mangel på computerchips, har selskabet alligevel leveret markant fremgang i dets tredje kvartal – de tre måneder, det sluttede med juni.

Omsætningen steg med over 10 milliarder dollar til 81,4 milliarder og nettoresultatet sted tilsvarende til 21,7 milliarder dollar – 137 milliarder kroner.

»Vores rekordresultat inkluderede nye omsætningsrekorder i alle vores geografiske segmenter, tocifret vækst i alle produktkategorier og nåede et nyt højdepunkt for aktive enheder,« skriver finansdirektør Luca Maestri i regnskabet.

Det er gået bedre end ventet ikke mindst for Apples salg af produkter. Administrerende direktør, Tim Cook, fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at det ikke mindst er det kinesiske marked, der har trukket resultaterne op.

Her skulle der være stor efterspørgsel efter ikke bare Apples telefoner men også i høj grad Appel Watch.

Over hele verden har der også været stor efterspørgsel efter selskabets nyeste telefon, iPhone 12, der kan bruge de nye 5G-netværk. Telefonen er selskabets dyreste, så fremgang her mærkes ekstra meget i regnskabet.

Salget af iPhones steg i kvartalet med markante 50 procent sammenlignet med samme periode sidste år til 40 milliarder dollar. Det var betydeligt bedre end ventet i markedet.

Et andet lyspunkt for Apple er mærkbar fremgang for dets abonnementsprodukter inden for eksempelvis musik og online-tv.

Ifølge Tim Cook har Apple nu over 700 millioner kunder i den del af forretningen, hvilket sendte omsætningen her op på 17,5 milliarder dollar.

Det sidste vægtige lyspunkt for Apple i regnskabet er, at mangel på computerchips ikke har ramt muligheden for at producere iPads og Mac-computere så meget som frygtet.

Tidligere har Tim Cook og Apple meldt ud, at det kunne mindske salget i kvartalet med 3-4 milliarder dollar. Men der er endt bedre end frygtet og Apple har solgt iPads for 7,4 milliarder dollar og Mac-computere for 8,2 milliarder dollar.

/ritzau/