Investorerne straffer HSBC's regnskab

Storbanken HSBC kom ud af første halvår med et resultat, der var en smule lavere, end analytikerne havde ventet. Resultatet før skat endte på 14,1 mia. dollar.

HSBC kom ud af første halvår med et resultat under det forventede. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRICE COFFRINI
Nettorenteindtægterne landede på 17,8 mia. dollar efter et fald fra 19,4 mia. dollar i første halvår af 2012. De samlede driftsindtægter endte på 40,5 mia. dollar, ligeledes et fald fra 43,7 mia. dollar sidste år.

På bundlinjen endte HSBC Holdings' andel på 10,3 mia. dollar - en smule mindre end analytikernes prognose på 10,57 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Investorernes modtagelse af regnskabet er kølig, og bankens aktier falder 2,82 pct. i værdi på børsen i London, skriver Bloomberg News.

»I en tid med intenst internationalt fokus på løsningen af systemisk vigtige finansielle institutioner som HSBC tror bestyrelsen fortsat fast på fordelene både for kunderne og for HSBC-gruppen ved en alsidig universel bank og på stordriftsfordelene,« skriver HSBC's bestyrelsesformand, Douglas Jardine Flint, i regnskabet.

/ritzau/FINANS