Investorer er både lettede og frustrerede

Den helt store nedsmeltning blev undgået, da de amerikanske politikere sent onsdag vedtog at hæve gældsloftet. Balladen har dog påvirket investorerne, vurderer analytiker.

Den flere uge lange ballade i USA har sat sine spor Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGIO PEREZ
Aktiekurserne steg i USA, efter at det sent onsdag blev klart, at de amerikanske parlamentarikere var nået til enighed om både at hæve gældsloftet og et budgetforlig.

Det ændrer dog ikke ved, at den flere uger lange ballade, hvor det nærmest så ud til, at amerikanske politikere var klar til at køre USA ud over kanten for at stå fast på egne kæpheste, har sat sine spor. Hos Nordnet vurderer analytiker Per Hansen, at hele sagen har efterladt investorerne noget desillusionerede.

Han peger på, at man skal huske, at det hele meget vel kan komme til at gentage sig omkring nytår, hvor aftalerne skal genforhandles.

»Politikerne har købt sig ekstra tid, men ikke løst de grundlæggende udfordringer og ej bilagt stridighederne. I første omgang er faren for et økonomisk sammenbrud drevet over, men uenigheden består,« siger Per Hansen i sin kommentar og tilføjer:

»Investorerne er lettede over aftalen og frustrerede over politikerne.«

Nu kommer der så gang i USA igen efter nedlukningen. Det vil i høj grad kunne påvirke markederne de næste par dage. En af de ting, som nedlukningen har medført, er at der har været lukket ned for offentliggørelsen af en del af de amerikanske nøgletal.

Jyske Bank påpeger i en morgenanalyse torsdag, at det specielt er jobrapporterne, der bliver interessante at se på.