Investeringsselskab køber tekstilfirma

Tekstilindustrien. Producenten af blandt andet Lego Wear-børnetøjet, Kabooki i Herning, er overtaget af ledelsen i samarbejde med investeringsselskab.

Tekstilvirksomheden Kabooki A/S i Herning har fået nye ejere. Det er investeringsselskabet Jysk-Fynsk Kapitalanlæg A/S, som sammen med ledelsen og erhvervsmanden Anders Høiris har købt virksomheden af BTX Group det tidligere Brandtex A/S.

Den oprindeligt familieejede Brandtex-koncern blev i sommeren 2005 overtaget af kapitalfonden EQT, og i forlængelse heraf har man nu ønsket at skille sig af med Kabooki. Virksomheden er især kendt for sin mærkevare Lego Wear, der er børnetøj med Legologoet som varemærke.

Butikker i hele verdenKabooki blev grundlagt i 1993, da man så store salgsmuligheder i at koble legologoet sammen med en serie børnetøj. Siden har virksomheden udviklet sig stabilt, og de cirka 50 medarbejdere designer og sælger i dag deres produkter over hele verden dog især i Vesteuropa. Omsætningen var i 2005 på cirka 130 mio. kr., og tøjet findes i dag i mere end 1.000 butikker. Hertil kommer 35 Lego Wear-butikker, der drives efter franchise-konceptet og 43 såkaldte shopin-shop-butikker.

- Kabooki er inde i en særdeles positiv udvikling, og med de nye ejere er enhver usikkerhed om virksomhedens fremtid nu manet i jorden. Vi har fået en stærk kapitalpartner og dermed er grundlaget for en fortsat udvikling og ekspansion sikret, siger direktør Steen Fogh Rasmussen, Kabooki.

Jysk Fynsk Kapitalanlæg A/S kommer til at eje 70 procent af virksomheden, mens ledelsen kommer til at eje de resterende 30 procent. Steen Fogh Rasmussen fortsætter som administrerende direktør, mens Anders Høiris indtræder som ny formand for bestyrelsen.

jc