Investeringsforeninger fik et godt år

Aktier og obligationer har i 2003 været gavmilde overfor de fleste af de 600.000 danskere, der sparer op i investeringsforeninger.

- Samlet vil 2003 stå tilbage som et af de bedre investeringsår for investeringsforeningerne og de flere end 600.000 medlemmer, siger formanden for Investeringsforeningsrådet, direktør Carsten Koch fra Danske Invest.

Obligationerne klarede sig generelt bedst frem til sommerferien, mens aktiemarkederne lå stærkest i andet halvår trukket op af gode udsigter for vækst især i USA.

I en statistik fra Investeringsforeningsrådet fremgår det, at især medlemmerne med investeringer i aktieafdelingerne har fået gevinst. Afdelinger med danske aktier gav typisk et afkast på 33 procent. Afdelinger med danske obligationer gav et afkast på omkring fire-fem procent.

Udsigterne for i år er ifølge Carsten Koch mere beskedne.

- Aktiekurserne har allerede taget lidt forskud på en højere global vækst, og obligationsrenterne er nu kommet så langt ned, at selv mindre rentestigninger vil udhule en del af det løbende renteafkast på obligationerne, siger han i en pressemeddelelse.

/ritzau/