Internettet: Nu med æ, ø og å

Fra på søndag er det muligt at søge på webadresser, der indeholder bogstaverne æ, ø og å.

Læs mere
Fold sammen
Interessen for at registrere et navn er overvældende, siger Mogens Nielsen, der er direktør i Danmarks største netnavne-registrator, Speednames.

Det er vedtagelsen af en europæisk standard for specialtegn i netnavne, der fremover vil gøre det lettere for os danskere at finde det vi søger på nettet.

Ifølge Mogens Nielsen er der mange, der spekulerer i at registrere navne, man regner med der vil komme stor trafik på. Som tænkt eksempel nævner han tandlæge.dk eller læge.dk.

-Der bliver spekuleret i disse navne - for det kan jo bruges som markedsføring, siger han.

På de navne, der ikke er beskyttet af et varemærke, registreres domænerne efter princippet først til mølle, først malet. Er der flere om et navn, bliver man bedt om at smide 4000 kroner - herefter bliver der trukket lod mellem ansøgerne.

Et domænenavn, der kunne gå hen og blive et hit er www.rødgrødmedfløde.dk

-Det er et langt ord at skrive, men jeg er sikker på, at der er nogen, som har fundet på at tage det, siger Mogens Nielsen

Ifølge Dansk Sprognævn er de danske tegn at finde i en fjerdedel af de omkring 65.000 ord i det danske sprog. Der i dag en halv million registrerede domæner alene i Danmark. Man regner med, at potentialet for domænenavne med nationalkaraktererne er på over 100.000 nye registreringer.