International idébørs til iværksættere

Gode ideer. Iværksætterakademiet IDEA i region Syd har indledt et partnerskab med University of British Columbia om at søsætte en international idébørs for iværksættere.

Flintbox er navnet på international succes, der i dag har over 4.000 brugere i mere end 100 lande og mere end 60 medlemsorganisationer i Canada.

Det er en idébørs, hvor iværksættere og opfindere kan udveksle forretningskoncepter samt gode ideer med folk fra hele verden.

Iværksætterakademiet IDEA i region Syd har netop indgået et partnerskab med University of British Columbia Research Enterprises om at søsætte Flintbox i Danmark, som vil blive drevet under navnet IDEA Bridge.

Danmark bliver dermed det første europæiske land, der indfører denne nye teknologi, der har haft succes i både Canada og USA.

- Flintbox vil være det perfekte værktøj for os, som vi vil kunne tilbyde vores 75 medlemsorganisationer og virksomheder, således at de kan promovere deres innovative forskningsresultater, udveksle ideer og ny teknologi og ikke kun i Syddanmark, nej hele verden vil stå åben for dem, forklarer Ivan Tyrsted, der er udviklingschef hos IDEA Syd.

IDEA Bridge vil ifølge udviklingschefen gøre det muligt at forbedre og udvikle den danske innovationssektor og eksponere resultater fra danske forskningssektor. Det gør sig gældende hos både de videregående uddannelser samt hos virksomhederne selv. Det indbefatter såvel indledende forskningsresultater, forskningsværktøjer samt nye forretningskoncepter med henblik på patentering og kommercialisering.

Kræver tilvænningIvan Tyrsted forudser, at det vil kræve tilvænning før de danske iværksættere og virksomheder bliver helt fortrolige med det nye værktøj. Nogle vil være præget af mistro.

- Al erfaring viser, at det kun er positivt at dele idéer. Præsenterer man én idé for tre forskellige mennesker, vil der med sikkerhed opstå tre forskellige virksomheder. Mennesker løser behov vidt forskelligt og det er det, vi kan få ud af denne portal, fortæller Ivan Tyrsted.

IDEA Bridge vil blive præsenteret for iværksættere og virksomheder i Syddanmark de næste par måneder. IDEA Syd vil blandt rejse rundt til virksomheder i regionen og forklare dem om IDEA Bridge.