Ingeniører knækker ledighedskurven

For første gang i knap to år er der nu under 3.000 ledige ingeniører og virksomheder er begyndt at melde om mangel på ingeniører.

Læs mere
Fold sammen
Danske virksomheder har atter råd til at ansætte medarbejdere, og det har fået ledigheden blandt ingeniører til støt og roligt at raslet ned i løbet af 2004. Siden februar er ledigheden for ingeniørerne gået fra 6,2 til nu 5,0 procent ledige, og tallet fortsætter med at falde. Det viser nye tal fra Ingeniørernes Arbejdsløshedskasse (IAK). Alene den seneste måned er 220 ingeniører kommet i arbejde og tallet fortsætter med at falde.

Ole Marqweis, formand for IAK og Lars Bytoft Olsen, formand for Ingeniørforeningen i Danmark (IDA), glæder sig over, at ingeniørerne har knækket ledighedskurven.

- Når virksomhederne nu igen ansætter flere ingeniører, tager jeg det som et tegn på, at de igen tør investere i fremtiden. Det tyder på, at opsvinget er på vej på ingeniørernes arbejdsmarked, siger Lars Bytoft Olsen.

Enkelte v irksomheder er allerede begyndt at tale om mangel på ingeniører - især indenfor IT og mobiltelefoni. I de situationer tager IDA og IAK kontakt til virksomheden for at kortlægge behovet og finde ud af, om der findes ingeniører, der matcher virksomhedens behov. IDAs formand er dog endnu ikke parat til at tale om generel ingeniørmangel.

- Det er for tidligt at afblæse indsatsen mod ingeniørledigheden. Især blandt seniorer og nyuddannede ingeniører er der fortsat en overledighed, som kræver en ekstraordinær indsats, siger han.

IAKs formand, Ole Marqweis, peger på, at IAK er på vej med en særlig indsats for gruppen af langtidsledige ingeniører. IAK har registreret 1.411 ingeniører som har været ledige i mere end ét år.

I alt 2.939 ingeniører er i dag ledige. Det er knap to år siden - februar 2003 - at ledigheden sidste gang var under 3.000.sbh@berlingske.dk