Ingen stigninger i OMX-indekset

Nye korrektioner fra førende finanshuse på mange OMX-aktier betød, at nedturen i Sverige var større end i resten af Europa. Hårdest ramt var Skandia og Ericsson.

Som i resten af Europa faldt de svenske aktier tilbage over en bred kam. I det toneangivende OMX-indeks var der således ingen aktier, der formåede at stige. Det sure marked havde som i resten af Europa grobund i fredagens tale fra Alan Greenspan, der ikke ser den begyndende økonomiske vækst bide sig fast. For flere svenske aktier blev ondt dog værre, efter flere førende finanshuse valgte at nedjustere sine anbefalinger.

Værst gik det udover Skandia, der igen fik sænket sin anbefaling efter fra et førende finanshus. I går var det SchroderSalomonSmithBarney (SSSB) der sænkede sin anbefaling på aktien fra »outperform« til »hold« ifølge Bloomberg News. I sidste uge sænkede finanshuset WestLB Panmure sine indtjeningsestimater for det svenske forsikringsselskab. Samme skæbne overgik de indekstunge mobilaktier Ericsson og Nokia, der fulgte Skandia til dørs. Finanshuset ABM Amro nedjusterede i går Ericsson fra »hold« til »reduce«, og reducerede samtidig sit kursmål på aktien. Nedjusteringen blev forklaret i en mere negativ udsigt på det »trådløse« marked.

I den anden ende fik ABB-aktien opjusteret kursmålet fra UBS Warburg, ligesom Electrolux fik en opjustering af Lehman Brothers til »market perform«, der samtidig forhøjede kursmålet på aktien fra 120 til 140 sv.kr.