Ingen sprængning af Danmarks Fiskeriforening

Trods den seneste tids voldsomme ballade er Hirtshals Fiskeriforening fortsat fremover fuldgyldigt medlem af Danmarks Fiskeriforening. Det står fast efter et telefonisk hovedbestyrelsesmøde. Hirtshalsfiskerne vil ikke melde sig ud af hovedorganisationen, selv om lokalforeningen har rejst mistillid til hovedbestyrelsen, og Danmarks Fiskeriforening har ikke juridisk grundlag for at ekskludere de utilfredse kolleger fra Hirtshals, hvis de ikke selv trækker sig.

- Og det vil vi ikke. Til gengæld håber vi, at hovedbestyrelsen nu vil tage den kritik, der er rejst i Hirtshals, og som der er opbakning til også andre steder, seriøst, siger formanden for Hirtshals Fiskeriforening, Erik Jespersen, til Ritzau.

Formanden for Danmarks Fiskeriforening, Thorkild Førby, beklager, at Hirtshals-afdelingen ikke tager konsekvensen af sin utilfredshed.

- En ting var, hvis de var utilfredse med mig som formand. Men de har afleveret et mistillidsvotum til hele hovedbestyrelsen, og så vælger de alligevel at blive i foreningen. Det er mærkeligt, synes jeg. Men vi har undersøgt sagen rent juridisk, og vi kan ikke ekskludere dem mod deres vilje, så nu bliver Hirtshals altså i foreningen, siger Thorkild Førby til Ritzau.