Ingen forsoning i dansk-svensk ordkrig

Der er foreløbig ingen udsigt til forsoning i den bitre dansk-svenske ordkrig om flygtninge og indvandrere. Lederen af det liberale svenske Folkpartiet, Lars Leijonborg, krævede under en debat i DR Deadline i aften, at Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard skulle trække sine udsagn tilbage. Pia Kjærsgaard har på DF's hjemmeside skrevet, at svenskerne må selv om, "om de vil omdanne Sverige til en etnisk smeltedigel" og gøre svenske byer til skandinaviske "beirutter" med "massevoldtægt, klankrige og æresdrab." I givet fald kan Danmark bare lukke en klap ved for Øresundsbroen, mener hun. Men Pia Kjærsgaard vil ikke trække noget tilbage.

Efter hendes opfattelse er svenskerne desperate for at få en fri debat om flygtninge-indvandrerproblemerne, men den vil svenske politikere ikke tage.

Lars Leijonborg forsvarede de svenske angreb på dansk flygtningepolitik og Pia Kjærsgaard og sagde, at problemerne med den stigende fremmedfjendskhed er et fælles EU-anliggende, og at EU må være med til at løse problemerne, men han stillede sig mere tvivlede overfor, om det kunne blive under det danske EU-formandsskab.

/ritzau/