Inflationen dæmpede sig i februar

Forbrugerpriserne steg mindre i februar end i januar. Specielt tøj og bolig trak ned, viser nye tal.

»Det er i høj grad prisændringer inden for beklædning og fodtøj, fritid og kultur samt boligbenyttelse, der trækker den årlige stigning i februar ned i forhold til januar.« Fold sammen
Læs mere
Foto: María Paulina Rodríguez

Forbrugerprisindekset, der måler inflationen, var mere afdæmpet i februar end i januar. Blandt andet husleje holdt stigningerne tilbage.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der noterer inflationen i februar til 1,0 procent mod 1,3 procent i januar.

»Det er i høj grad prisændringer inden for beklædning og fodtøj, fritid og kultur samt boligbenyttelse, der trækker den årlige stigning i februar ned i forhold til januar.«

»Det er blandt andet prisændringer på tøj til kvinder, elektronik og charterrejser samt husleje, der trækker årsstigningen ned«, skriver Danmarks Statistik.

Specielt noterer Danmarks Statistik sig, at huslejerne med en stigning på 0,4 procent år til år var den laveste stigningstakt i mands minde.

»(Det red.) er den lavest registrerede huslejestigning i forbrugerprisindekset siden 1978, hvor der findes offentliggjorte indeks for huslejeudviklingen.«

»Den lave huslejestigning skyldes blandt andet, at en række andelsboligforeninger har omlagt deres lån og derigennem opnået en lavere boligafgift«, skriver Danmarks Statistik.

Eneste hovedgruppe, der trækker mere op i årsstigningen i forhold til januar, er transport. Her er det særligt prisstigninger på brændstof, der trækker op.

/ritzau/