Industrital sendte kortvarigt svensk krone i bund

De svenske renter faldt prompte, og den svenske krone mistede terræn mod både euroen og den danske krone, da investorerne mandag formiddag blev præsenteret for svage tal for svensk industriproduktion.

Foto: BERTIL ENEVAG ERICSON / SCANPIX.
Læs mere
Fold sammen
I takt med, at stemningen på finansmarkederne generelt blev bedre og bedre i løbet af mandagen, vendte den svenske krone dog stort set tilbage til udgangspunktet, som det var, inden det svage nøgletal blev offentliggjort.

Mandag ved 17-tiden kostede den svenske krone i underkanten af 0,8550 kr., eller omtrent det samme som et døgn tidligere, men den skulle lige ned at vende i 0,8466 kr., inden det gik opad igen.

Den svenske krone blev i løbet af meget kort tid svækket fra 0,8544 kr. til 0,8467 kr., da tal fra Sveriges statslige statistikbureau viste et dyk i industriproduktionen hinsidan på hele 7,3 pct. i maj i forhold til samme måned i 2012. Der var kun ventet et fald på 3 pct. ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt.

Ifølge analytiker Mikael Sarwe fra Nordea kan tallene pege på, at den svenske økonomi havde negativ BNP-vækst i andet kvartal efter en flot fremgang på 1,7 pct. i første kvartal.

/ritzau/FINANS