Industri-virksomhed er igen på danske hænder

Efter i 20 år at have været på schweiziske hænder er Esbjerg-virksomheden KJ Industries igen blevet danskejet.

Læs mere
Fold sammen
Selskabet Gammelgaard Holding, der tegnes af KJ Industries’ direktør Ulrik Gammelgaard, har overtaget virksomheden fra Müller Martini, og det sker som næste kapitel i en historie, der den seneste tid har været dramatisk for virksomheden.

I november sidste år så ledelsen sig nødsaget til at fyre 60 af de 130 medarbejdere, der var tilbage efter de seneste års indskrænkninger i staben.

I 2005 var medarbejderantallet oppe på 224, men en svækket ordrebog har sendt udviklingen baglæns for KJ Industries, der leverer produktionsanlæg til kødforarbejdelse i ind- og udland.

Overtagelsen finder ifølge KJ Industries sted som et naturligt skridt, idet den tidligere ejer, schweiziske Grapha Holding AG er stærkest inden for den grafiske industri, og da KJ Industries’ aktiviteter inden dette felt er overført til andre selskaber, kan en ny ejer have større strategisk interesse i KJ Industries.

Sådan en ejer mener Ulrik Gammelgaard, at hans Holding-firma er, og blandt andet fordi Grapha Holding har skabt et vist kapitalgrundlag i KJ Industries, er direktøren positiv stemt:

- På den baggrund kan vi komme tilbage på sporet med en fremadrettet vækststrategi, så snart markedet er klar til det, siger Ulrik Gammelgaard.

Virksomheden kom ud af 2007 med et underskud på godt fem millioner kroner før skat. Det er en forbedring i forhold til de seneste års regnskaber, hvor minusset var på 23,2 mio. kroner i 2005 og 39,7 mio. kroner i 2006.