Indien overhaler i år Kina som verdens hurtigst voksende

Indien vil overtage Kinas plads som den hurtigst voksende store økonomi i verden i 2015, og inden årtiet er omme vil Indiens økonomi være større end Japans og Tysklands økonomier tilsammen, målt på købekraft.

Christine Lagarde og Indiens finansminister Arun Jaitley Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det mener den internationale valutafonds chef Christine Lagarde.

Det skriver The Telegraph.

Indiens økonomi ventes ifølge den internationale valutafond at vokse 7,2 pct. i år og 7,5 pct. i 2016. Dermed er Indiens økonomi i færd med at stige i væksttempo, mens Kina gearer ned efter over et årti med tocifrede vækstrater. Kina nedjusterede for nylig estimatet for sin egen vækst til "omkring 7 pct." i 2015. IMF vurderer, at Kina vil vokse 6,8 pct. i år og 6,3 pct. til næste år.

Ifølge IMF's Lagarde er det blandt andet Indiens unge befolkning og fremskridt med strukturelle reformer af sin økonomi, der vil give den indiske vækstmotor vinger frem mod 2020.

- En lysere fremtid bliver skabt for øjnene af os. I 2019 vil Indiens økonomi være mere end fordoblet i størrelse sammenlignet med i 2009. Indiens BNP vil overstige det samlede BNP for de næste tre vækstøkonomier tilsammen; Brasilien, Rusland og Indonesien, udtalte Christine Lagarde mandag, ifølge The Telegraph.

Indien ventes også at overtage Kinas position som verdens mest folkerige land inden 2030, med en befolkning på over 1,4 mia. mennesker.