Indien kan overhale den kinesiske vækstmotor

Indien oplever en årlig vækst på omkring 8 pct. og er derved ved at overhale kinesiske vækstrater, der i en årrække har været de højeste i verden.

Foto: Morten Germund.
Læs mere
Fold sammen

For at opretholde væksten vil den indiske regering nu foretage "enorme" offentlige investeringer og foretage "strategiske" privatiseringer.

Det skriver Financial Times.

Den nuværende regering med premierminister Narendra Modi i spidsen går nu ind i sit andet år ved magten, efter at den i maj sidste år vandt valget med det løftet om at gøre en ende på korruption og sætte gang i økonomien.

»Vores vækstrater er høje, jobskabelsen i top, budgetunderskuddet under kontrol og betalingsbalancen har aldrig været så god. Vi har genetableret vores troværdighed«, siger finansminister Arun Jaitley til Financial Times.

Han er overbevist om, at landets vækstrate i år vil overgå den kinesiske, der ligger over 7 pct. Det er dog ikke et mål i sig selv, understreger finansministeren.

For at opretholde vækstraterne har regeringen annonceret en plan om at forbedre landets jernbanenet for intet mindre end 137 mia. dollar over de næste fem år og transformere landets 29 stater til ét samlet marked.