Incentive overført til observationslisten

Selskabet forhandler i øjeblikket med sine bankforbindelser om betingelserne for at låne flere penge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Koncernens videre drift afhænger af, om det lykkes at forhandle sig frem til nye kreditter hos bankerne.

Overflytningen til observationslisten sker umiddelbart efter at Industrikonglomeratet kunne meddele at år 2000 gav et dundrende underskud på det ordinære resultat. 387 millioner med røde tal viste bundlinien.

Når Incentive trods det store minus i det ordinære resultat alligevel kommer ud med et plus på 51 mio. kr. i nettoresultatet, skyldes det salget af automatfabrikken Wittenborg, som indbragte 397 mio. kr.

Uheldige valutadispositioner har medvirket til det dårlige resultat. Selskabets finansafdeling rodede sig sidste år ud i nogle terminsforretninger, der gav store tab. De finansielle nettoudgifter steg derfor med 100 mio. kr. til 176 mio. kr.

Selskabets omsætning steg til 2,658 mia. kr. fra 2,404 mia.

kr. i 1999. Incentive venter i år et underskud på 80 mio. kr. af den ordinære drift.

Incentive vil fremover satse på forretningsområdet Alto, der fremstiller rengøringsudstyr. Alto er blandt branchens fem største virksomheder. Målet for de kommende tre år er, at Alto skal vokse mindst lige så meget som resten af branchen. Det primære resultat før goodwill skal udgøre 10 procent af egenkapitalen, og den investerede kapital skal forrentes med 10 procent.

Alle Incentives øvrige forretninger skal sælges eller afvikles. Det gælder blandt andet Marwi i Singapore, som Incentive ejer 60 procent af. Marwi producerer dele til cykler, og Incentive håber på at finde en køber inden for cykelbranchen.

Derudover skal koncernens finansielle serviceenhed afvikles.

Denne enhed tilbyder leasing til kunderne.

Ritzau