Incentive aftale med bankerne tæt på

Af årsregnskabet, der blev offentliggjort i fredags, fremgik det, at Incentives fremtid lå i bankernes hænder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Incentive har opnået enighed med selskabets bankforbindelser om rammerne for de fremtidige kreditfaciliteter. De endelige aftaler ventes underskrevet i denne uge, meddelte Incentive mandag morgen.

Af årsregnskabet, der blev offentliggjort i fredags, fremgik det, at Incentives fremtid lå i bankernes hænder. Den videre drift afhang af, om det lykkedes at forhandle sig frem til nye kreditter hos bankerne, oplyste selskabet, der fredag blev overført til fondsbørsens observationsliste.

Punktet blev ikke uddybet i selskabets årsregnskab, men selskabets revisor, Ernst & Young, tog i sin påtegning forbehold for at det lykkes Incentive at forhandle en tilfredsstillende aftale hjem med bankerne. Revisionen bygger på, at bankernes fortsat stiller kredit til rådighed for selskabet.

Ârsagen til den kritiske situation var endnu et ny stort driftsunderskud. Virksomheden fik i 2000 et nettoresultat på 51 mio. kr. mod et underskud på 144 mio. kr. året før. Bundlinjen blev dog kun reddet af de 397 mio. kr., som salget af automatfabrikken Wittenborg indbragte. Det ordinære resultat før skat blev et rungende minus på 387 mio. kr. mod et underskud på 161 mio. kr. året før. Omsætningen voksede til 2658 mio. kr. fra 2404 mio. kr. i 1999.

Fredag faldt aktien 14 kr. til kurs 81.

(RB-Børsen)