IMF vil drøfte græsk anmodning om nyt lån

Grækerne har formelt anmodet om at få et nyt lån fra Den Internationale Valutafond, der melder sig klar til at drøfte en ny økonomisk håndsrækning til landet.

Fredag meddelte den græske finansminister i et brev IMFs direktør, Christine Lagarde, at landet beder om at låne et endnu ukendt beløb. Fold sammen
Læs mere
Foto: THIERRY CHARLIER

Den Internationale Valutafond (IMF) har modtaget en anmodning om et nyt lån fra den græske regering, skriver Reuters.

Fredag meddelte den græske finansminister i et brev IMFs direktør, Christine Lagarde, at landet beder om at låne et endnu ukendt beløb.

Foreløbigt vil IMF drøfte mulighederne for et nyt lån med det i forvejen gældstyngede Grækenland og de europæiske kreditorer.

»Vi vil diskutere timing og retningslinjerne for drøftelserne med de græske myndigheder og med vores europæiske partnere,« skriver IMF i en kortfattet udtalelse.

Grækerne gør i sin anmodning om et nyt lån opmærksom på, at landet har forpligtet sig til at gennemføre en række reformer, der vil forbedre den »finanspolitiske holdbarhed og styrke den finanspolitiske stabilitet«.

Eurolandene har allerede sagt ja til at påbegynde forhandlinger med Grækenland om en ny økonomisk hjælpepakke til landet.

Det græske parlament har allerede vedtaget en række reformer, der skal bringe landets dårlige økonomi på fode.