IMF skruer op for vækstskønnet for hele verden

Den Internationale Valutafond, IMF, skruer op for sin prognose for den økonomiske vækst for verden som helhed og for de fleste større økonomier specifikt.

Foto: JIM WATSON

Det fremgår af IMF's World Economic Outlook-rapport tirsdag.

- Det globale opsving i den økonomiske aktivitet, der startede i andet halvår af 2016, fik yderligere momentum i første halvår af 2017. Væksten spås nu at accelerere i år og næste år i udviklingslande - understøttet af forbedrede eksterne faktorer: et godartet globalt finansielt klima og en bedring i de avancerede økonomier, skriver IMF i rapporten.

IMF's vækstskøn for den globale økonomi øges 0,1 pct.point for både i år og næste år, så de to estimater nu lyder på henholdsvis 3,6 pct. vækst og 3,7 pct. De forrige estimater stammer fra april.

De mest markante justeringer blandt de større økonomier er for Rusland og Indien, der henholdsvis opjusteres med 0,4 pct.point til 1,8 pct. vækst i år og nedjusteres til 6,7 pct. vækst.

USA's vækstskøn øges med 0,1 pct.point, så det nu lyder på 2,2 pct. i år, mens eurozonevæksten er opjusteret med 0,2 pct.point til 2,1 pct. I 2018 har begge fået 0,2 pct.point oven i hatten til henholdsvis 2,3 pct. og 1,9 pct. i vækst.

Storbritannien er - udover nedjusterede Indien - den eneste større økonomi, som IMF ikke opjusterer sit vækstskøn for. Her lyder prognosen fortsat på 1,7 pct. i år og 1,5 pct. næste år.