IMF skærer vækstforventninger

Den internationale valutafond, IMF, ser mere dystert på verdensøkonomien og skærer derfor en luns af forventningerne i indeværende år - det gælder også USA.

Foto: MARK WILSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den internationale valutafond, IMF, har sænket sine forventninger til væksten i den globale økonomi i 2013. Det skriver Bloomberg News.

»Negative risici mod den globale vækst dominerer fortsat. Risikoen for en længerevarende nedtur i nye markeder stiger, specielt grundet risikoen for lavere vækst, mindre kredit og mulige hårdere vilkår på kreditmarkederne, hvis den amerikanske centralbanks tilbagetrækning af sin stimulus fører til en vending i kapitalstrømmene,« skriver IMF ifølge Bloomberg News.

Globalt venter IMF nu en vækst på 3,1 pct. i 2013 mod 3,3 pct. i sit seneste estimat fra april. For 2014 venter fonden nu en vækst på 3,8 pct. mod tidligere 4,0 pct.

For USA venter IMF nu en vækst på 1,7 pct. mod tidligere 1,9 pct. i 2013, mens den forventede vækst i 2014 nu ligger på 2,7 pct. mod tidligere 3,0 pct.

I Kina estimeres nu en økonomisk vækst på 7,8 pct. i 2013 og 7,7 pct. i 2014.

Samtidig er udsigterne for Eurozonen blevet værre. IMF tror nu på et fald i økonomien på 0,6 pct. i 2013 mod en tidligere forventning om et dyk på 0,3 pct. I 2014 ser IMF en tilbagevenden til vækst og estimerer en vækst på 0,9 pct. for Eurozonen. Det er dog en nedjustering fra det tidligere estimat på 1,1 pct.