IMF sænker skøn for kinesisk vækst

Den Internationale Valutafond IMF sænkede sent tirsdag sit vækstskøn for kinesisk økonomi i 2013 til 7,75 pct. fra de 8,0 pct., som valutafonden ventede tilbage i april.

IMF forventer, at Kinas økonomi i 2014 vokser med ca. 7,75 pct., hvilket er godt en halv procent lavere end det oprindelige skøn på 8,2 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 I 2014 venter IMF også en vækst 7,75 mod tidligere forudset 8,2 pct.

- Økonomien burde sætte hastigheden moderat op i andet halvår i takt med, at de seneste kreditmæssige lempelser finder fodfæste, og på linje med en forventelig mild bedring af den globale økonomi, skriver IMF, der mener, at Kina står over for nogle vigtige udfordringer de pæne kortsigtede vækstudsigter til trods.

IMF er i særdeleshed bekymret for en hastig samlet kreditvækst, som rejser bekymringer for kvaliteten af investeringerne og deres indvirkning på tilbagebetalingskapaciteten, særligt fordi en stigende kreditandel kommer fra dele af det finansielle system, som ikke er så godt overvåget. Væksten er ifølge IMF blevet for afhængig af en forsat vækst i investeringerne, herunder hos ejendomssektoren og de lokale regeringer.

- Store indkomstforskelle og miljømæssige problemer er yderligere tegn på, at den nuværende vækstmodel har behov for at blive ændret, mener IMF, der noterer, at de kinesiske myndigheder har erkendt udfordringerne og tilbage i marts i år iværksatte en reform, som skal adressere dem.

- Mens Kina fortsat har betydelig politisk plads og finansiel kapacitet til at fastholde stabiliteten selv ved ugunstige chok, indsnævres sikkerhedsmarginen, og der er behov for en mere beslutsom drivkraft for reformer med henblik på at inddæmme sårbarhederne og bevæge økonomien mod en mere holdbar vej, fortsætter IMF.