IMF krydser klinger med Tyskland over krisehåndtering

Den Internationale Valutafond, IMF, kommer i en rapport med ny kritik af Tysklands måde at håndtere den vedvarende økonomiske krise i Europa på. Fonden mener ikke, at de europæiske økonomier er i bedring på grund af den førte politik og ej heller, at spareplaner og budgetoverholdelse er vejen frem. Det skriver The Telegraph.

Reichstag - Rigsdagen som huser det tyske parlament ved floden Spree. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

IMF er især bekymret for, at en for stram finanspolitik og for meget fodslæben hvad angår reformer, kan føre til en kædereaktion i eurozonen.

- Finanspolitisk over-performance bør undgås så kraftigt som muligt. Skulle vækstudsigterne falde igen og arbejdsmarkedet svækkes, vil der være behov for proaktiv finanspolitik, vurderer IMF i sin årlige rapport om Tysklands økonomi, ifølge The Telegraph, og tilføjer, at Tyskland knap nok befinder sig på den rigtige side af recession, med en vækst på blot 0,3 pct. i år.

IMF's rapport har fået flere tyske politikere til at svare igen og kalde IMF for "inflations maksimerings fonden", der er kontrolleret af Keynesianske økonomer, som har overtrådt deres mandat. Samtidig insisterer tyskerne på, at de nye budget-disciplinære tiltag og aftaler stort set har løst problemet med usikkerhed i eurozonen.

- Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at der er sket store fremskridt allerede. Tyskland er nødt til fortsat at forfølge fornuftige politikker og agere som et anker af regional stabilitet, udtaler Tysklands udsending til IMF, ifølge The Telegraph.

IMF er dog uenig og vil have Tyskland til at rykke hurtigere med planerne for en fælles europæisk bankunion, der skal holde finansektoren i EU sund.

/ritzau/FINANS