IMF godkender muligt milliardlån til trængte Grækenland

Den Internationale Valutafond (IMF) godkendte torsdag et såkaldt stand by-program for Grækenland. Programmet har en værdi af op til 11,5 milliarder kroner.

»Programmet giver plads til at mobilisere støtte til Grækenlands dybdegående, strukturelle reformer. Det indeholder også en plan for, hvordan Grækenlands europæiske partnere kan give landet yderligere lindring af gælden«, siger IMF-chef Christine Lagarde. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKAS BARTH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pengene vil dog først blive udbetalt, når der er sikkerhed for, at Grækenland kan klare sin gældsbyrde.

IMF kræver, at europæiske ledere stiller garanti for Grækenland. Desuden skal grækerne fortsætte sine økonomiske reformer.

For nuværende holder IMF på pengene, indtil alle krav er indfriet. Valutafonden skal behandle sagen igen, før pengene eventuelt bliver udbetalt, oplyser IMF i en pressemeddelelse.

»Programmet giver plads til at mobilisere støtte til Grækenlands dybdegående, strukturelle reformer. Det indeholder også en plan for, hvordan Grækenlands europæiske partnere kan give landet yderligere lindring af gælden«, siger IMF-chef Christine Lagarde.

Lagarde nægtede at gå med til den seneste redningspakke til Grækenland i 2015.

IMF-chefen sagde, at det ikke ville være en bæredygtig redningspakke.

Hun ønskede, at der blev givet gældslettelse til grækerne, og at der samtidig blev gennemført mere omfattende økonomiske reformer i landet.

Delia Velculescu, der er chef for IMF-missionen i Grækenland, sagde torsdag til journalister, at der ikke var nogen deadline for Europas långivere til at gå med til en græsk gældslettelse.

I sidste måned blev eurogruppen enig om at gennemføre endnu en udbetaling på 8,5 milliarder euro til Grækenland.

Det skete, fordi Grækenland ifølge gruppen af lande har gennemført reformer nok til at få udbetalt nye milliarder fra den græske redningsplan, så landet kan klare kommende afdrag på sine lån.

Den seneste redningspakke til Grækenland på 86 milliarder euro blev vedtaget i august 2015 og løber i tre år.