IMF: EU er global økonomis kommende vækstvinder

EU står er ved at bide USA i haserne som vækstlokomotiv i det globale vækstbillede.

Foto: Joshua Lott. Arkivfoto. EU står er ved at bide USA i haserne som vækstlokomotiv i det globale vækstbillede. 
Læs mere
Fold sammen

Det vurderer Den Internationale Valutafond - IMF - i den halvårlige rapport World Economic Outlook, der blev offentliggjort mandag morgen på et pressemøde i Kuala Lumpur i Malaysia.

Den økonomiske vækst i eurozonen bliver i år stærkere end hidtil forventet og næsten på niveau med USA, mens det begynder at se sortere ud for Storbritannien.

Skønnet for den globale vækst i år er uændret på 3,5 procent, oplyser valutafonden.

Justeringen af udsigten for den britiske økonomi begrundes med en »lavere end forventet aktivitet i første kvartal«. IMF forventer et beskedent opsving på 1,7 procent mod tidligere 2,0 procent.

Derimod lysner det på det europæiske fastland. Forventningen for eurozonens økonomi er sat op med 0,2 procent til 1,9 procent for i år. Også næste år vil eurozonen have en kraftigere økonomisk vækst end briterne.

»Generelt var væksten i første kvartal højere end forventet,« skriver IMF og fremhæver store eurolande som Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien.

I juni sænkede IMF sin prognose for den amerikanske økonomi, og forventningen er fortsat en fremgang i USA's bruttonationalprodukt på 2,1 procent både i år og næste år.