IMF-chef: Syv fede år for verdensøkonomien

Der er fortsat usikkerheder, men vi er sandsynligvis på vej mod bedre tider i verdensøkonomien, mener IMF-chef Cristine Lagarde. Men deflation er en trussel, der kan være med til at slå væksten i stykker.

Chefen for Den Internationale Valutafond Christine Lagarde fremhævede, risikoen for deflation, da hun holdt tale i Washington. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stephen Jaffe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi har forladt fryseren, og efter syv magre år kommer syv gode. Men deflationen truer, og det kan give bagslag for den internationale økonomi.

Sådan lød det fra chefen for Den internationale Valutafond, franskmanden Christine Lagarde, da hun onsdag aften holdt en tale for den Nationale Presseklub i Washington.

Ifølge BBC News sagde hun om væksten, at der er optimisme i luften, men fremgangen er stadig usikker og farerne lurer lige om hjørnet.

»Hvis inflation er ånden, er deflation trolden, der må bekæmpes beslutsomt. Vi ser en risiko for deflation, som kan vise sig at være ødelæggende for fremgangen,« sagde Christine Largarde.

Deflationen har været til debat i eurozonen, hvor inflationen ligger langt under målsætningen for Den Europæiske Centralbank. Problemet med deflation er, at det kan få forbrugerne til at holde igen med at bruge penge, fordi de venter på yderligere prisfald. Ligeledes kan det være med til at begrænse investeringerne, fordi de reale omkostninger ved at låne stiger.

Hun understregede, at verdens økonomi fortsat lider under en lav vækst, som ikke når op på de fire procent, hvor nye job for alvor begynder at blive skabt. De store indkomstforskelle i verden er ligeledes en kilde til bekymring, mener Christine Lagarde.