IMF-boss lukker pengekassen for grækerne

IMF kræver nu af Grækenland, at de betaler afdrag på lån til kreditorer, før de sender flere penge til landet.

IMF-boss Chrstine Lagarde har i en telefonsamtale mandag angiveligt nægtet at udbetale flere penge til Grækenland. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE WOJAZER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er reel chance for, at IMF smækker kassen i for næsen af de likviditetshungrende grækere.

Chefen for Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, har mandag meddelt Grækenland, at fonden ikke kan udbetale penge til landet, så længe grækerne ikke har betalt afdrag på lånet fra landets kreditorer.

Ifølge en unavngiven repræsentant for IMF var det beskeden, da Christine Lagarde mandag talte i telefon med Grækenlands pemierminister Alexis Tsipras. Det skriver Reuters.

Grækenland skulle have betalt et afdrag på 11,5 milliarder kroner til IMF i sidste uge, men bad om udsættelse. En udsættelse ses ikke som sandsynlig. IMF har endnu ikke taget stilling til forespørgslen. Hvis IMF ikke bevilger en udsættelse til grækerne, vil lånet blive betragtet som misligholdt, og dermed kan IMF ifølge sine egne regler ikke udbetale flere penge.

Christine Lagardes officielle holdning var mandag, at IMF holder øje med situationen, og at »de står klar til at hjælpe Grækenland, hvis de bliver forespurgt om at gøre det,« var udmeldingen på IMFs hjemmeside.