IMF advarer mod konsekvenserne af en Brexit

Det kan skabe store udfordringer for Storbritannien, hvis det engelsktalende land forlader EU-samarbejdet - det, der populært er blevet kaldt et "Brexit".

Det kan skabe store udfordringer for Storbritannien, hvis det engelsktalende land forlader EU-samarbejdet - det, der populært er blevet kaldt et "Brexit". / AFP PHOTO / POOL / JUSTIN TALLIS Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS

Sådan lyder vurderingen i en prognose fra Den Internationale Valutafond (IMF), skriver norske E24, der citerer mediet Dow Jones Newswires.

Ifølge den internationale organisation, der blandt andet arbejder med at sikre finansiel stabilitet, er et Brexit det største usikkerhedsmoment i vurderingen af fremtidsudsigterne for Storbritannien.

Desuden kan det også skade den internationale økonomi, hvis Storbritannien ender med at ryge ud af EU-samarbejdet, vurderer IMF.

Det er den 23. juni, at briterne skal til valgurnerne for at stemme om landets fremtidige medlemskab i EU.

Den siddende premierminister, David Cameron, kæmper for, at Storbritannien skal forblive i EU-samarbejdet. Dog ønsker fremtrædende kræfter - som den populære konservative borgmester i London, Boris Johnson - at Storbritannien forlader EU.