Ikke meget smartphone over iPhone

Normalt er en smartphone kendetegnende ved, at man kan lægge alskens software på mobilen. Men ikke med den kommende iPhone. Her er det som i de gamle dage, da 3 startede. Kun software godkendt af Apple, kan lægges ind.

Den nye iPhone har ikke rigtigt noget, som ikke dagens smartphones allerede har. Helt galt er det tilsyneladende, når det gælder ekstra software. På Nettet kan man finde masser af software til såvel S60-telefoner som til Microsoft baserede telefoner. Ofte er det ganske gratis og helt lovligt. Programmer, der er lavet af brugerne selv til andre brugere.

Men glæder du dig allerede til at fylde til kommende iPhone med en masse spændende software, kan du godt tro om igen. Apple har nemlig meldt ud, at man har låst systemet. Derfor bliver det kun muligt at installere software, der er godkendt af Apple. Og så kan vi nok godt begynde at gætte på, at det så ikke hedder gratis software.

Formentlig er der masser af brugere, der vil være helt ligeglad med det. De skal bare have iPhone. Ikke mindst for iPod funktionaliteten og den fede videoafspiller. At mobil-delen måske så ikke helt når konkurrenterne til sokkeholderne, er brugerne ligeglade med.

Apples mål om at sælge 10 millioner iPhones virker i hvert fald ikke usandsynligt.