Ikea bryder med Tvind

Ikea har besluttet at afbryde samarbejdet med den dansk-kinesiske virksomhed Trayton Group, der ejes af Tvind. Trayton har i Shanghai produceret sofaer for den svenske møbelvirksomhed, men nu er det slut med fremtidige ordrer.

Det er den svenske avis Dagens Nyheters offentliggørelse af forbindelsen mellem sofaproducenten og Tvind, der har fået Ikea til at reagere. Baggrunden for skriverierne i Dagens Nyheter var en artikel i Berlingske Tidende om handelskoncernen Trayton Holding, der blandt andet beskæftiger sig med møbelproduktion, træimport, shipping og computervirksomhed.

- Hvor lang tid, afviklingen vil komme til at tage, ved jeg ikke. Det eneste, jeg ved, er, at der ikke bliver afgivet nye ordrer. Dagens Nyheter har bidraget til større viden om Tvind, og selvfølgelig har det bidraget til vores beslutning, siger Ikeas informationschef Marianne Barner til DN.

Hun tilføjer, at beslutningen om at afbryde samarbejdet med Trayton blev truffet, inden der opstod mistanke om omfattende svindel med fakturaer i den Tvind-ejede virksomhed.

/ritzau/