Igen uro på slagterier efter ny aftale om lønnedgang på Tulip

Uroen ulmer på slagterierne efter ny lønaftale om lønnedgang. Faglige møder på flere slagterier og arbejdsnedlæggelser i Esbjerg og Skærbæk

Uroen fortsætter blandt slagteriarbejderne, og mandag morgen ved godt ni-tiden havde foreløbig 300-400 på Danish Crowns slagteri i Esbjerg og 125 ansatte på soslagteriet i Skærbæk syd for Ribe nedlagt arbejdet. Flere steder på koncernens 15 slagterier var der fortsat faglige møder.

Slagteriarbejderne er utilfredse med en ny lokal lønaftale for de ansatte på datterselskabet Tulip Food Companys fabrik i Ringsted. Det var NNF og Dansk Industri, der i weekenden indgik den ny aflønningsaftale.

Den skal efter nytår afløse den stærkt kritiserede kun en uge gamle Ringsted-aftale, som betød, at de omkring 250 Tulip-ansatte her skulle gå 15 procent ned i løn for at bevare deres arbejdspladser og forhindre at de flyttede til udlandet. Aftalen betød i sidste uge arbejdsnedlæggelser på flere slagterier.

Den nye lokalaftale betyder lønnedgang for de højestlønnede og lønstigninger for de lavestlønnede, men samlet set går slagteriarbejderne fortsat 14-15 procent ned i løn, oplyser Tulip. Og medarbejderne har kun garanti for deres job de næste 15 måneder.

/ritzau/