Igen udbytte til FLS-aktionærer

FLS Industries tager forskud på bedre regnskaber og bebuder både udbytte og navneændring.

For første gang siden år 2000 kan aktionærerne i den gamle danske industrigigant FLS Industries se frem til at få udbytte.

Til gengæld skal aktionærerne til at lære, at det firma, de er medejere af, fremover skal hedde FL Smith.

Udbyttet for 2004 blev bebudet i går i en kvartalsrapport, hvor bestyrelsesformand Jørgen Worning og adm. direktør Jørgen Huno Rasmussen sammen lover, at de til generalforsamlingen i foråret vil indstille både et såkaldt ordinært udbytte på tre kr. pr. aktie - og dertil fire kr. i ekstraordinært udbytte.

Tilsammen skal der - efter en stribe magre år - dermed tilgå aktionærerne omkring 372. mio. kr.

Nedskrivning
Meddelelsen kommer samtidig med, at ledelsen ellers har forholdsvis dårligt nyt om datterselskabet Dansk Eternit Holding, som man har underkastet en grundig analyse for at få styr på selskabets markedsværdi som led i salgsmodning af selskabet.

Undersøgelsen har betydet, at det er besluttet at foretage en negativ regulering af værdien med 400 mio. kr., som delvis dækkes ind af FLS Industries gennem konvertering af gæld.

Det kommer naturligvis til at påvirke FLS Industries driftsresultat for 2004, men forventningerne for FLS Industries for 2004 er ellers uforandrede.

Der ventes nu et resultat før skat (EBT) på 350-450 mio. kr.

Navneskifte
Aktionærerne kaldes også til en ekstraordinær generalforsamling i begyndelsen af det nye år, hvor bestyrelsen indstiller, at FLS Industries A/S skifter navn til FLSmidth & Co. A/S. Fremover er det således hensigten at markedsføre koncernen under det nuværende logo for FLSmidth A/S.

FLS har mere end 100 år på bagen - men nåede ikke at blive fuldvoksen teenager under navnet FLS Industries. Det blev taget i brug for 15 år siden - i 1989.

2005 kan også blive året, hvor den såkaldte FLS-klan, Larsen-arvingerne i selskabet Potagua, sælger deres aktier i FLSmidth efter at have domineres selskabet siden det blev aktieselskab i tyverne.www.flsindustries.com