Icopal ramt af høje oliepriser

Over styr: En pæn salgsfremgang i Icopal blev sidste år sat over styr af stigende priser på råvarer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tagkoncernen Icopal led sidste år under de voldsomme priser på olieprodukter, som indgår i både tagpap, asfalt og plastrør, som var koncernens forretningsområder sidste år.

Koncernens omsætning steg godt nok med 16 pct. til 5,8 milliarder kr., især som følge af en pæn byggeaktivitet i Norden og december-orkanen i Danmark, der krævede en hel del nye tage. Men driftsresultatet faldt på grund af råvarepriserne med 12 pct. til 383 mio. kr.

Icopal blev sidste år købt af et konsortium bestående af amerikanske Carlisle, canadiske IKO, det danske investeringsselskab Axcel og Lego-selskabet Kirkbi. Herefter er koncernens forretningsområde indskrænket til tagbelægning.

Plastrørsforretningen er solgt til Wavin-koncernen, og vejkoncernen er solgt til den finske entreprenørkoncern Lemminkäinen.

Den amputerede koncern må i år undvære en omsætning på 1,2 milliarder fra plast- og vejaktiviteterne, men driftsresultatet ventes at blive noget bedre end sidste år, som følge af betydelige omkostningsbesparelser.

Samtidig forventer Icopal, at råvarepriserne vil stabilisere sig. Det samlede 2001-resultat vil endvidere blive pyntet af en betydelig ekstraordinær gevinst fra de frasolgte virksomheder.