IBM vil sælge sin PC-afdeling til Kina

Kinas største PC-producent forhandler med IBM om at overtage hele computerproduktionen.

Læs mere
Fold sammen
IBM, som om nogen har gjort computeren til allemandseje, er ved at indgå aftale med Kinas største PC-fabrikant om gradvis at overtage hele PC-afdelingen med 2.500 ansatte.

Kilder tæt på forhandlingerne oplyser over for finansavisen Wall Street Journal, at IBM og Lenovo sammen vil stifte et nyt amerikansk selskab, som fremover skal eje IBMs afdeling for design og udvikling af computere, herunder den bærbare Thinkpad-serie. IBM producerer dog ikke selv maskinerne. Lenovo skulle være parat til at betale op til 11,5 milliarder kroner for flertallet af aktierne.

Lenovos chance
Salget ventes offentliggjort onsdag morgen, men forhandlingerne bekræftes af begge parter. Formålet er over de næste fem år at fastholde IBM-mærket på computerne men samtidig give Lenovo den bedste chance for gradvis at overtage IBM-kunderne. Indtil da vil IBM fortsat yde kundeservice.

Aftalen vil give IBM en andel i Lenovo, som er delvis ejet af den kinesiske regering. IBM er interesseret i at slippe helt ud af PC-produktionen, nu hvor den personlige computer er blevet allemandseje, for i stedet at koncentrere sig om at levere software og IT-ekspertise samt de tunge servere, som stadig skæpper godt i pengekassen. Analytikere anslår, at IBMs PC-afdeling bringer godt 57 milliarder kroner ind i årlige indtægter.