I morgen udbetaler Skat milliarder i overskydende skat - se hvor meget

Sidste år indbetalte danskerne milliarder for meget i skat. På fredag sender Skat pengene retur. 3,4 mio. danskere får i alt 16,2 milliarder kr. tilbage op til weekenden.

Penge fotograferet i København torsdag den 26. juli 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Djurhuus

Omkring 3,4 milloner danskere kan se frem til en weekend, der ikke kun byder på forårssol fra en næsten skyfri himmel, men også ekstra penge på kontoen.

Fredag udbetaler Skat nemlig i alt 16,2 mia. kr. i for meget indbetalt skat. De 3,4 mio. danskere skal i gennemsnit have udbetalt godt 4.700 kroner. Tallet dækker dog over store forskelle, som ikke helt overraskende hænger sammen med, hvor meget den enkelte skattebetaler tjener.

Flest penge til Gentofte-borgere

Skat har opgjort udbetalingerne på kommuner, og ifølge den udbetaling, bliver festen størst i kommunerne nord for København. Mest tilbage i skat for indbyggerne i Gentofte Kommune. Her kan næsten 40.000 gentofteborgere ser frem til at få i snit 7.556 kr. tilbage, efterfulgt af 30.800 indbyggere i Rudersdal Kommune, som i gennemsnit får 7.500 kr. ind på kontoen. På tredjepladsen følger Hørsholm Kommune, hvor godt 13.000 indbyggere får i snit 7.481 kr. tilbage.

På sidstepladsen finder man Albertslund Kommune, hvor næsten 16.700 borgere får i snit 3.731 kroner udbetalt. I Lolland Kommune kan godt 25.000 lollændere glæder sig over at i gennemsnit 3.800 kr. tilbage i skat, mens 7.700 indbyggere på Langeland i snit får 3.861 kr. tilbage.

Du kan se Skats oversigt over fordelingen af overskydende skat til udbetaling her.

»Hvert år udbetaler vi et relativt stort beløb i overskydende skat. Selvom mange borgere formentlig opfatter det som en positiv ting at få penge tilbage i skat, så er det jo udtryk for, at man har betalt for meget i skat i løbet af året. Derfor er det vigtig at tjekke sin forskudsopgørelse. Særligt, hvis der sker ændringer i ens liv som fx boligkøb, skilsmisse eller jobskifte. Målet er jo, at alle betaler den korrekte skat i løbet af året,« siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør på personområdet i Skattestyrelsen, i en pressemeddelelse.

Offentlig gæld sætter en stopper for festen

En betydelig del af de 3,4 mio. danskere vil dog kigge forgæves på deres Nemkonto efter den overskydende skat i morgen, fredag. Hvis man selv eller ens ægtefælle har gæld til det offentlige vil den overskydende skat nemlig i første omgang  bliver brugt til at afdrage på gælden, som f.eks. kan være skat fra tidligere år, licens, bøder eller underholdsbidrag.

Derudover holder Skat udbetalingen til 68.000 danskere tilbage, fordi Skattestyrelsen har vurderet, at der mangler oplysninger. Det kan f.eks. være dokumentaiton for overskud ved forældrekøbte lejligheder eller tab og gevinster på handel med værdipapirer.

Endelig udbetales beløb på over 100.000 kr. ikke automatisk, da Skattestyrelsen først skal gennemgå sagerne.

Skat opfordrer: Betal din restskat med det samme

Endelig er der lidt over én millioner danskere som har betalt for lidt i skat og derfor skal betale restskat for 2018. Samlet skal de af med 6,3 mia. kr.

Karoline Klaksvig opfordrer de uheldige danskere til at betale restskatten med det samme, også selvom Skat automatisk indregner beløb under 20.944 i skatten for 2019, hvis den ikke bliver indbetalt.

Beløb over 20.944 kr. opkræves i tre rater i august, september og oktober i år.

»Har man restskat er det en god forretning at betale med det samme, hvis man har mulighed for det. Der løber nemlig renter på gælden, og den rente er højere, hvis man venter og lader fx mindre beløb blive automatisk indregnet i forskudsopgørelsen for 2019,« siger Karoline Klaksvig i pressemeddelelsen.