I krystalkuglens klare skær

Nytårs-quiz: Syv private og offentlige ledere giver i Berlingske Tidende i dag deres bud på en række hændelser i det kommende år. Vi løfter sløret for deres spådomme.

Kunne du tænke dig at vide, hvordan PFA-sagen ender, eller om Kronprinsen bliver gift?

Vidste du, at Danmark ikke kommer videre fra den indledende pulje ved sommerens VM i fodbold? Det mener i hvert tilfælde Lars Kolind, bestyrelsesformand i Growth.dk og tidligere Oticon-direktør.

Og euroen bliver i en periode i det kommende år lige så meget værd som dollaren, spår blandt andre Hans-Ole Jochumsen, adm. direktør for Københavns Fondsbørs.

Berlingske Tidende inviterede op til årsskiftet syv fremtrædende private og offentlige ledere inden for i spåkonens telt, iførte dem fremtidsbriller og bad dem traditionen tro kigge dybt i krystalkuglen. 13 spørgsmål om mulige begivenheder i 2002 skulle spå-panelets deltagere forsøge at knække.

De syv spåmænd og -koner er adm. direktør Jesper Kunde, Kunde & Co. A/S, forbrugerombudsmand Hagen Jørgensen, Forbrugerstyrelsen, adm. direktør Monique Moullé-Zetterström, Orange A/S, politidirektør Hanne Bech Hansen, Københavns Politi, kommunikationsdirektør Anne Marie Skov, Novozymes A/S, adm. direktør Hans-Ole Jochumsen, Københavns Fondsbørs A/S og bestyrelsesformand Lars Kolind, Growth.dk A/S.

At den disciplin ikke er helt så ligetil, måtte sidste års deltagere sande. Havde de 13 spørgsmål her været en indløst tipskupon, havde den ikke givet pengene tilbage.

Med ni pletskud viste Lisbeth Lollike, direktør i Personalestyrelsen under Finansministeriet, dog sine kvaliteter som sandsigerske og var den mest visionære i panelet.

I dag offentliggør vi sidste års 13 spørgsmål, som i det forgangne år har fået svar, sammen med de syv nye spående deltageres 13 bud for 2002.

Side 8