Hygæa får comeback som spydspids

Opkøb. Hygæa er købt ud af finske Teknos og skal være spydspids i en satsning på at opbygge en ny stærk farve- og lakvirksomhed i Danmark.

Hygæa skal igen være et brand i Danmark. Bag målsætningen står Preben Kjærgaard, der har købt navnet og de danske produktionsaktiviteter af den finske farve- og lakkoncern Teknos. Opkøbet foregår via selskabet Nordisk Aktiv Virke, som Preben Kjærgaard ejer.

Han ejer også Collstrop A/S i Kolding, der beskæftiger sig med trykimprægnering og træbehandling, private labelproducenten HCM Farve- og Lakfabrik A/S i Holstebro samt Burcharths Farve- & Lakfabrik A/S i Kolding.

Med i købet af Hygæa følger farvekæden Proline, tidligere Hygros, med snart ti grossistcentre i Danmark. Planen er, at disse udsalgssteder også skal åbnes for salg til private. Hygæas salgskontor forbliver i Aalborg. Hygæa-aktiviteterne beskæftiger 40 medarbejdere.

Hygæa blev grundlagt i 1882 og var i en menneskealder et af de førende mærker inden for bygningsmaling.

- Hygæa er et brand, som alle husker, og skal vi være i toppen er det alfa og omega, at vi har med mærkevarer at gøre. I første omgang koncentrerer vi os om det danske marked, og her er et stort potentiale for øget salg, siger direktør Preben Kjærgaard.