Hydrema klar med militært leverandør-netværk

Forsvarsindustrien. Nordjyske Hydrema har nu registreret de underleverandører, der har vist interesse for at bidrage til koncernens forsvars-leverancer.

Et militær-industrielt kompleks af små- og mellemstore, danske underleverandørvirksomheder er rykket et skridt nærmere. Virksomhederne, der har organiseret sig i netværket CenSec, besøgte i for-året den nordjyske koncern Hydrema A/S i Støvring, der gennem adskillige år har været en del af den danske forsvarsindustri.

Besøget handlede kort og godt om, at Hydrema gerne vil have et korps af underleverandører, som kan bidrage til koncernens forsvarsleverancer.

Under mødet fik de cirka 30 underleverandørvirksomheder lejlighed til at mødes med Hydremas indkøbschef hver for sig, og efterfølgende er virksomhederne blevet registreret i en database. Derfor er Hydrema nu klar med det nye setup, når der indløber nye forsvarsordrer, oplyser salgsdirektør Gert P. Daugaard.

Virksomheden, som først og fremmest er kendt for sine entreprenørmaskiner, har tidligere leveret rendegravere til militære formål, men Hydrema har også udviklet en meget avanceret minerydder.

Her og nu er virksomheden i færd med at færdiggøre 45 infanteri-kampkøretøjer til det danske forsvar. Køretøjerne fremstilles af den svenske virksomhed BAE Systems Hägglunds, som har bedt Hydrema om at fremstille tårne til køretøjerne og være ansvarlig for integration af tårnene med undervogn og senere afprøvning. Der er tale om en såkaldt industrisamarbejdsaftale, der er mere kendt under begrebet modkøbsordre.

CenSec, Center for sikkerhedsindustrien, blev før sommerferien formelt en brancheforening med knap 60 medlemmer. Indtil da var der tale om et netværk for mindre og mellemstore virksomheder med interesse i at blive leverandør til forsvars- og sikkerhedsindustrien.