Hvordan ender det græske drama? Se muligheder og odds her

Det græske drama kan ende på flere forskellige måder. Se her, hvad der er de mest sandsynlige udfald.

Det er svært at gennemskue, hvad det græske drama skal ende med. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: RAINER JENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den græske gældskrise har stået på siden slutningen af 2009, og selvom grækerne igen og igen er blevet dømt færdige, har middelhavslandet haltet sig videre. Nu står grækerne foran endnu et skæbnesvangert møde med eurogruppens finansministre, der skal godkende de nyeste planer om reformer. Sker det ikke, bliver det næppe til flere lån til Grækenland, der i så fald vil ende med en statsbankerot.

Grækerne har gentagne gange trukket tiden og undladt at levere de efterspurgte reformer. Til gengæld har de igen og igen advaret om nært forestående statsbankerot, som følge af manglende kontanter.

»Jo tættere man følger forhandlingerne mellem Grækenland og de andre eurolande, jo sværere bliver det at tro på at en aftale kan komme i hus. Dog er det endnu sværere at tro, at den græske regeringen vil risikere al den skade, en grexit (græsk exit fra eurosamarbejdet, red.) vil foresage. Dertil kommer at beslutsomheden blandt de andre eurolande fortsætter med at forebygge et exit, så længe den reelle mulighed for at finde en aftale er til stede,« lyder analysen fra Nordeas analytiker Jan von Gerich.

Han har lavet følgende flowchart, der viser de mulige udfald af det græske drama