Hvor mange milliarder vil Draghi bruge?

Præsidenten for den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, forventes i dag at annoncere støtteopkøb på omkring 50 mia. euro om måneden for at sparke gang i den europæiske økonomi.

Mario Draghi, præsident i den Europæiske Centralbank (ECB) vil i dag torsdag annoncere, hvad han vil gøre for at redde Europas økonomi. Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND

Investorer og økonomer verden over venter spændt på, hvad Mario Draghi, præsident for den Europæiske Centralbank (ECB), siger på sit pressemøde i dag torsdag.

I december var der deflation i eurozonen, og da de faldende priser truer den økonomiske vækst, er ECB nu klar til at gribe ind for at sikre mere stabile priser. Og forventningerne til Mario Draghi ser ud til at stige fra dag til dag.

Flere medier såsom Financial Times og The Wall Street Journal skriver, at Mario Draghi forventes at annoncere massive statsobligationsopkøb på omkring 50 mia. euro, svarende til 372 mia. kr., om måneden i minimum et år, men potentielt op til to år.

Dermed når de samlede opkøb op mod 1.200 mia. euro frem mod udgangen af 2016, hvilket er mere, end der tidligere er spekuleret i. Det fik onsdag de europæiske aktier til at stige jævnt.

»Størrelsesmæssigt vil dette ikke være alt for skuffende for markedet. Med hensyn til tempoet i opkøb er det stort set inden for det interval, som vi har forventet,« siger Nick Matthews, økonom hos Nomura ifølge Financial Times.

ECB udsender en rentemeddelelse kl. 13.45 dansk tid, mens Mario Draghis pressemøde forventes at begynde kl. 14.30.