Hver fjerde nye gaskedel bliver aldrig registreret

Mange nye gaskedler bliver aldrig anmeldt til gasselskaberne, som dermed ikke kan kontrollere installationen. Sikkerhedsstyrelsen truer nu med politianmeldelse.

Knap hver fjerde gang en gaskedel udskiftes, bliver den nye ikke anmeldt til gasselskabet, som gasreglementet ellers påbyder. Om det skyldes slendrian hos VVS-installatørerne eller udbredt sort arbejde er uvist, men nu vil Sikkerhedsstyrelsen problemet til livs og truer med at politianmelde ulovlige eller ikke-anmeldte installationer.

Det skriver branchebladet Dansk VVS.

De manglende anmeldelser er et stort problem, fordi der alene blandt de nye installationer, som HNG og Naturgas Midt-Nord undersøger, i øjeblikket findes alvorlige og dermed potentielt livstruende fejl ved fem procent af dem.

- Vi regner med at lave de første politianmeldelser inden for det næste halvår år, og vi er gået i gang med at sende breve ud til installatørerne, som indskærper, at gasreglementets bestemmelser skal følges, siger lederen af Sikkerhedsstyrelsens gasenhed, Anne Hosbond, til bladet.

/ritzau/