Hver femte deltager i Davos-topmødet er nu kvinder

World Economic Forums topmøde i Davos blev åbnet mandag aften med det hidtil største antal kvindelige deltagere. Lige godt 20 pct. af de 3.000 deltagere er kvinder. Fire ud af 22 danskere er kvinder.

World Economic Forums topmøde i Davos blev åbnet mandag aften med det hidtil største antal kvindelige deltagere. Lige godt 20 pct. af de 3.000 deltagere er kvinder. Fire ud af 22 danskere er kvinder. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

World Economic Forum har et godt tilbud til de en række af de virksomheder og organisationer, som i disse dage deltager i organisationens årlige topmøde: Hvis den fjerde deltager, du tager med, er en kvinde, får du en femte billet gratis.

Tilbuddet er givet for at få flere kvinder med til topmødet, hvor globale topchefer, politikere og organisationsledere samles for at diskuterer verdens tilstand.

Og tilbuddet ser ud til at have haft effekt. Lige godt hver femte ud af de 3.000 deltagere i årets topmøde er kvinde. Det er den højeste andel i topmødets historie, skriver webmagasinet Quartz.

I 2016 udgjorde kvinder 18 pct. af deltagerne. I 2015 var andelen 17 pct. Ifølge Quartz har World Economic Forum længde forsøgt at øge antallet af kvinder, til trods for at antallet af kvinder i direktionlokalerne, hvor World Economic Forum henter sine deltagere, er lavt. Kvinder udgår således kun 4,4 pct. af alle topchefer på Standard & Poor's top 500-liste.

Det er her det gode tilbud er kommet ind i billedet. Omkring 120 virksomheder betaler i dag 600.000 schweizerfrank eller godt fire mio. kr. for at være medlem, eller »strategisk partner« i World Economic Forum. Partnerskabet kaster fire billetter af sig. Hvis én ud af fire af billetterne bliver brugt af en kvinder får partneren en ekstra billet gratis. Billetterne giver fri adgang til alle arrangementer på topmødet, skriver Quartz.

Derudover har World Economic Forum et mål om at mindst halvdelen af de nye deltagere i organisationens fora for unge ledere, Young Global Leaders og Global Shapers, skal være kvinder, lige som organisationen stræber efter, at der er mindst én kvindelig oplægsholder i de offentlige sessioner på topmødet. Det er i år lykkedes i 90 pct. af tilfældene.

Kvinder er også bedre repræsenteret i den danske delegation end længe. Fire ud af 22 er kvinder. Det drejer sig om Hanne Elisabeth Rasmussen, der er adm. direktør i Lego Foundation, Lizette Risgaard, formand for LO, Tinna Nielsen, stifter af non-profit-organisationen Move The Elephant for Inclusiveness og Young Global Leader, og Mette Refshauge, kommunikationsdirektør hos Danfoss.

Du kan følge Davos-topmødet live her.